Cicles Formatius Indústries Alimentàries

 

Capaç de realitzar:

La competència general d'este títol consistix a organitzar, programar i supervisar la producció en la indústria vitivinícola controlant la producció vitícola i les operacions d'elaboració, estabilització i envasament de vins i derivats, aplicant-hi els plans de producció, qualitat, seguretat alimentària, prevenció de riscos laborals i protecció ambiental, d'acord amb la legislació.

Ocupacions més rellevants :

Tècnic vitivinícola Encarregat de procés de destil·lació i rectificació Encarregat de recepció de mostos frescos i sulfitacions Supervisor de columnes de destil·lació i concentració Encarregat de la línia d'envasament de destil·lats, concentrats i vinagres Encarregats d'envelliment i criança de destil·lats i vinagres Tècnic en anàlisi sensorial.

Accés a altres estudis:

L'alumne pot accedir a un cicle formatiu de grau superior de la mateixa família professional.

 

FORMES D'ACCÉS

ACCÉS DIRECTE

Titulats en Batxillerat Titulats de Batxillerat experimental Alumnes amb COU (A-B) superat Titulats de FP de Segon Grau Alumnes amb 2n de BUP aprovat Titulats universitaris que no tinguen cap de les titulacions anteriors Altres titulacions equivalents a efectes acadèmics

ACCÉS PER MITJÀ DE PROVA

Tindre complits 20 anys d'edat abans de la realització de la prova, o bé 18 anys, si acredita estar en possessió del títol de tècnic mitjà i vol accedir a un cicle formatiu de Grau Superior de la mateixa família professional.

 

MÒDULS QUE COMPONEN EL CICLE

 

Primer curs:

Viticultura Vinificacions Processos Bioquímica Anàlisi Enològica Comercialització i Logística en la Indústria Alimentària Formació i Orientació Laboral Anglés Tècnic

Segon Curs:

Estabilització, criança i envasament Indústries derivades Tast i cultura vitivinícola Legislació vitivinícola i seguretat alimentària Gestió de qualitat ambiental en la indústria alimentària Empresa i iniciativa emprenedora Anglés tècnic Formació en centres de treball (380 hores)

 

Tècnic d'Olis d'oliva i Vins 

Referent europeu CINE-3

RD/1798/2008 Duració: 2000 hores 380 en centre de treball - 1620 en Escola

 

Capaç de realitzar:

Elaborar i envasar olis d'oliva, vins i altres begudes d'acord amb els plans de producció i qualitat, efectuant el manteniment de primer nivell dels equips, aplicant-hi la legislació vigent d'higiene i seguretat alimentària , de protecció ambiental i de prevenció de riscos laborals.

 

Ocupacions més rellevants

Cellerer, elaborador de vins, caves, sidres i altres begudes i derivats Mestre d'almàssera, extractora i refinat d'olis d'oliva Auxiliar de laboratori en almàsseres i cellers Auxiliar de control de qualitat en almàsseres i cellers Comercials d'almàsseres i cellers

 

ACCÉS A ALTRES ESTUDIS

L'alumne pot accedir a un cicle formatiu de grau superior de la mateixa família professional

 

FORMES D'ACCÉS

ACCÉS DIRECTE

Graduats en Educació Secundària Obligatòria Titulats de Formació Professional de Primer Grau. (Tècnic) Titulats de FP de Segon Grau Alumnes amb 2n de BUP aprovat Haver superat el 2n curs del primer cicle experimental de reforma Altres titulacions equivalents a efectes acadèmics

ACCÉS PER MITJÀ DE PROVA

Tindre complits 17 anys l'any en curs Haver superat un PCPI Acreditar, almenys un any, d'experiència laboral. Certificat de la Seguretat Social, Superar la prova corresponent.

 

MÒDULS QUE COMPONEN EL CICLE

Primer curs:

Matèries primeres i productes en la indústria oleícola, vinícola i d'altres begudes Extracció d'olis d'oliva Elaboració de vins Principis de manteniment electromecànic Operacions i control de en la indústria alimentària Formació i orientació laboral Anglés tècnic 

Segund Curs:

Condicionament d'olis d'oliva Elaboració d'unes altres begudes i derivats Anàlisi sensorial Venda i comercialització de productes alimentaris Seguretat i higiene en la manipulació d'aliments Empresa i iniciativa emprenedora Anglés tècnic Formació en centres de treball (380 hores)