Presentació, a Poble Nou, del Pla de Participació Pública de l'Estudi d’Integració Paisatgística del Projecte de construcció d'un itinerari ciclopedestre i una glorieta en la intersecció de la CV- 315 amb el Camí de Carpesa

3.2.2025
La carretera CV-315, coneguda també com a Camí de Moncada, connecta el nucli de la ciutat de València i algunes de les pedanies d'este ajuntament que se situen al llarg del camí: Poble Nou, Borbotó i Benifaraig, fins arribar al municipi de Moncada. La titularitat de la Diputació de València comença actualment a partir de la Ronda Nord de València.

3.2.2025
La carretera CV-315, coneguda també com a Camí de Moncada, connecta el nucli de la ciutat de València i algunes de les pedanies d'este ajuntament que se situen al llarg del camí: Poble Nou, Borbotó i Benifaraig, fins arribar al municipi de Moncada. La titularitat de la Diputació de València comença actualment a partir de la Ronda Nord de València.

La passada setmana, a la seu de l’alcaldia pedània de Poble Nou, dues tècniques del Servei de Projectes de l'Àrea de Carreteres de la Diputació de València van exposar, al públic que s'hi va reunir, els detalls tècnics del projecte de construcció d'una glorieta en el PK 0+290 de la carretera CV-315, en la intersecció amb el camí de Carpesa a Moncada i un itinerari ciclopedestre que connectarà la pedania amb el nucli urbà de la ciutat de Valencia.

El projecte -dins l’entorn de protecció de la llei de l’horta, i partint d'un estudi previ d’actuació sobre la totalitat de la carretera que va complir el tràmit d'informació pública i presentació d'al·legacions- es va sotaposar a l’informe sectorial de diferents administracions, i es va determinar la necessitat de redactar-ne un estudi d’integració paisatgística sotmès ara a un procés de participació pública que romandrà obert fins el proper divendres 7 de març. Com a part d'este procés, la reunió esmentada tenia com a objecte acostar-se a la ciutadania per a
explicar l’actuació i, amb una escolta activa, incentivar-ne la participació i recollir els diferents punts de vista exposats per a integrar l’actuació en el paisatge.

El que es pretén és fomentar la mobilitat sostenible, segura i connectada entre les pedanies del nord de la ciutat de València i el nucli urbà de la ciutat, impulsant la descarbonització de la mobilitat urbana mitjançant la potenciació dels trajectes a peu, amb bicicleta o vehicles de
mobilitat personal com a alternatives als vehicles de motor, a través de plataformes segregades d'estos, i reduir la necessitat de la seua utilització, fent atractius altres mitjans de transport de zero emissions.

L'actuació, com a primera fase de la transformació i millora de tot el vial CV-315, pretén facilitar i millorar la mobilitat de tots els usuaris, donant una especial importància als vulnerables, per a la qual cosa es construeix el carril ciclopedestre que comunica el nucli urbà de Poble Nou amb el de la ciutat de València, i que circula a través de l’anomenat Camí del Racó de l’Anell o també Camí dels Xiquets, per incorporar-se de seguida com a via paral·lela a la CV-315.

Uns metres més endavant es troba l'enllaç del Camí de Carpesa amb la CV-315. Actualment es tracta d'una intersecció regulada mitjançant diferents semàfors que permeten el pas alternatiu dels vehicles que circulen per ambdues vies. El projecte planteja com a solució la construcció d'una glorieta, que serà la porta d'entrada al nucli urbà de Poble Nou, i que permetrà millorar la fluïdesa dels fluxos de trànsit en eixe punt al mateix temps que proporcionarà un pas segur als usuaris més vulnerables que circulen per la via ciclopedestre.

Cal agrair l'assistència massiva del veïnat de Poble Nou, el suport de l'empresa consultora que redacta el projecte, així com de l’Alcaldessa pedània de Poble Nou i del Director general de Participació i Acció Veïnal de l'Ajuntament de València, per coordinar les actuacions complementàries de competència municipal.