Presentem ‘La benvinguda a casa’

Explorem el món dels nadons i oferim als futurs pares i mares l’estoig de «La benvinguda a casa».

Explorem el món dels nadons i oferim als futurs pares i mares l’estoig de «La benvinguda a casa».

La caixeta comprén material de promoció de l’ús del valencià i fullets divulgatius fets en col·laboració amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura.

Els materials es distribuiran amb la col·laboració de les comares, que facilitaran a les mares un estoig amb: un pitet, una tira per al xupló i un adhesiu per al cotxe. Tot amb els dissenys d’Irene Bofill que ha il·lustrat el lèxic del nadó: farinetes, xupló, flassadeta, bressol, bolquers… La caixa conté també el díptic Com li posareu? amb suggeriments sobre els noms de persona que poden posar a la criatura i informació sobre els procediments de canvi, traducció i correcció dels cognoms. El fullet ha sigut elaborat en col·laboració amb l’ l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. L’altre opuscle són consells per a donar la benvinguda a la lectura; per a fer futurs lectors ja des de la panxa. La col·laboració és de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, amb qui la Unitat de Normalització Lingüística treballa habitualment.

Finalment, trobaran una edició del llibre-CD Bressolant, que conté onze cançons de bressol tradicionals versionades per veus actuals com ara Mara Aranda, Eva Dénia, Pep Gimeno, Botifarra, Dani Miquel, Cristina Blasco i Tatiana Prades entre altres.

El projecte s’ha completat amb la web bressolant que està allotjada en dival.es/normalitzacio i que permet escoltar les onze cançons de bressol més unes explicacions de cada una, elstextos divulgatius formen part de la teis doctoral de Vicent M. Garcés Ventura La cançó de bressol. Concepte de gènere i classificació de variants. Anàlisi formal i temàtica, dirigida per Gemma Lluch, de la Universitat de València, i Carme Oriol, de la Universitat Rovira i Virgili.