L’edició número 20 de la Muestra del Embutido de Requena obri les portes
El Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar patrocina la XX Muestra del Embutido Artesano y de Calidad de Requena, que se celebra en el recinte firal de Requena del 8 al 10 de febrer.
L’acte d’inauguració, celebrat este matí, ha comptat amb la presència del diputat de Turisme, Ernesto Sanjuán; l’alcalde de Requena, Javier Berasaluce, i el vicepresident i conseller d’Agricultura, José Ciscar.
En el transcurs de l’acte, el diputat de Turisme ha assenyalat que «la continuïtat i el constant augment en qualitat de la fira permeten afirmar que es tracta d’un esdeveniment totalment consolidat, que ens oferix una magnífica oportunitat per a conéixer i degustar la gastronomia de la zona i els productes tradicionals i autòctons de Requena».
«La Diputació de València i el Patronat Provincial de Turisme coŀlaborem en esta fira, patrocinant-la un any més, per a recolzar els nostres comerços i els nostres professionals», ha afegit Sanjuán.
D’una altra banda, l’alcalde de la localitat, que ha ressaltat la importància de la construcció del nou recinte firal per a Requena, ha agraït a la Diputació de València «la important coŀlaboració econòmica per a la posada en marxa de la Muestra del Embutido i per a promocionar la nostra gastronomia».
Segons Ciscar «la Muestra del Embutido és una referència no sols en la comarca sinó en tota la Comunitat València i posa de manifest la potència del nostre sector agroalimentari, sector que està creant llocs de treball».
Productes autòctons de Requena
La XX Muestradel Embutido Artesano y de Calidad té com a objectiu principal promocionar i acostar la gastronomia de la zona i els productes tradicionals de Requena a consumidors de tota la Comunitat Valenciana.
Els visitants podran degustar qualsevol classe d’embotits: llonganisses, salsitxons, xoriços, sobrassades, botifarres de ceba, perros, güeñas, embotit de gerra, etc..
A més dels embotits, es podrà disfrutar d’altres productes típics de Requena, com ara brioxeria o vins de diferents cellers oberts al públic durant els dies de la fira.
Activitats
La fira coincidix enguany amb la celebració de les I Jornadas Gastronómicas de Requena que tenen com a objectiu promocionar i posar en valor l’embotit i els productes artesanals de Requena.
A més, la mostra gastronòmica compta amb un ampli programa d’activitats entre les quals destaquen l’exposició «Embutir Requena: 20 años de Muestra i más de 500 de tradición», cicle de conferències, tastos de vi, mostres folklòriques, actuacions musicals i teatre d’humor.
L’estand del Patronat Provincial de Turisme mostra i promociona l’oferta turística de la província de València a través de les guies i publicacions turístiques editades per València, Terra i Mar.