Presentació dels cartells de la indumentària
El dimecres 4 de febrer es van presentar els cartells amb el vocabulari de la indumentària tradicional del segle XVIII publicats per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València. L'acte es feu al saló Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència.
Intervingueren Victòria Liceras, indumentarista, que parlà sobre els Elements bàsics per a vestir a la manera tradicional valenciana i Josep Lluís Marín, membre de l'Associació d'Estudis Fallers, que parlà sobre Els llenguatges de les falles.
L'acte va comptar amb la col·laboració del Museu Valencià d'Etnologia que ha acollí l'acte de presentació en el Centre Cultural La Beneficència i hi va aportar roba del mateix estil i època als dels cartells. El museu a més va voler que en l'acte s'exhibira una mostra de danses tradicionals a càrrec d'un grup de folklore que cuida especialment els vestits en les seues actuacions com és el grup de danses El Poblet de Godella.Els cartells estan inclosos en la col·lecció «Festes tot l’any», en l’apartat dedicat a les falles.
Mostren un dels aspectes més representatius d'esta festa, la indumentària; tot coincidint amb altres manifestacions que usen la mateixa forma de vestir.
La indumentària del segle XVIII, de l’home i de la dona, mostra els elements bàsics del vestit tradicional, des de les peces de roba interior als complements com les joies o els barrets.
El disseny és obra d’Adrià Vidal, alumne de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, amb qui la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació col·labora de fa anys.
El llenguatge gràfic s’adiu a l’estètica de les peces que representa i que queden caracteritzades amb senzillesa però concreció. La selecció del vocabulari ha comptat amb l’aval de l’Associació d’Estudis Fallers i les imatges amb l’assessorament de Victoria Liceras, coneguda indumentarista.
Vegeu l'àlbum de fotos del Museu Valencià d'Etnologia: Àlbum de fotos MUVAET
Podeu vore els dos cartells a: Falles: indumentària tradicional