«Autopublicació en Internet i llenguatge no sexista: androcentrisme en els diccionaris» a la Diputació de València
Els dies 23, 24, 25 i 26 de febrer passat, la Diputació de València ha celebrat este curs destinat als tècnics lingüístics valencians, especialment els de les oficines municipals de promoció del valencià.
L’objectiu general que pretén el curs és millorar la competència dels tècnics lingüístics en el món digital, tant explorant la lectura crítica: comprensió de la ideologia en els diccionaris com millorant l’autopublicació de continguts web: aprendre a usar el lloc web multisite de les oficines de promoció del valencià.
Enguany, hi ha hagut dos tallers d’autopublicació en internet dirigits per Teresa Sáez, @teresaezc, filòloga assessora en TIC. En els tallers s'ha aprés a usar eines per a facilitar la programació d’entrades i millorar l’accés als recursos que oferixen les oficines de promoció del valencià. D’altra banda, dijous, 26 de febrer, al MuVIM va haver-hi una sessió conjunta dels dos grups per a escoltar la doctora en Filologia, Eulàlia Lledó; l’especialista en llenguatge no sexista ens va parlar de llenguatge inclusiu i de la mirada androcentrista que hi ha darrere de moltes definicions dels diccionaris.
El curs s'ha destinat a tècnics lingüístics i traductors de l’administració local, i tècnics de promoció del valencià d’altres administracions.
El Pla de Formació Local de la Diputació de València inclou estes jornades que a més d’actualitzar els coneixements professionals permeten l’intercanvi d’idees entre el col·lectiu de tècnics i milloren la connexió de la xarxa de les oficines de promoció del valencià.