Aprenentatge, comunicació i màrqueting lingüístic en el món digital. MuVIM, dies 4, 5 i 7 de març del 2014
L’objectiu general que pretén el curs és millorar la competència dels tècnics lingüístics en el món digital, tant en la redacció de textos per a ser difosos en la Web 2.0 (blogs, Twitter, Facebook, etc.), com en la creació de continguts formatius i de campanyes de màrqueting lingüístic per al foment de l'ús del valencià.
Enguany, les campanyes de foment de l’ús del valencià dissenyades per al món digital encetaran les jornades. Nel Vidal, president de la Coordinadora de Traballadores/as de Normalización da Lingua (CTNL) ens presentarà la campanya «Gústame o galego». Amb Iñaki Murua, de l’Institut per a l’Alfabetització i Reeuskaldunització d’Adults (HABE), coneixerem diferents tipus d’estratègies, tant docents com discents, en el camp de l’ensenyament-aprenentatge de llengües. Acabarà el curs explorant la lectura crítica: la comprensió de la ideologia en els escrits digitals, de la mà de Daniel Cassany, autor de llibres de referència com La cuina de l’escriptura, Esmolar l’eina i En línia.
El curs està destinat a tècnics lingüístics i traductors de l’administració local, i tècnics de promoció del valencià d’altres administracions.
El Pla de Formació Local de la Diputació de València inclou estes jornades que, a més d’actualitzar els coneixements professionals, permeten l’intercanvi d’idees entre el col·lectiu de tècnics i milloren la connexió de la xarxa de les oficines de promoció del valencià.
Sessions del curs
Dimarts, 4 de març, Nel Vidal. Que facemos para que a xente diga: Gústame o galego ou gústame o valencià?
Dimecres, 5 de març, Iñaki Murua. Estratègies en el camp de l’ensenyament-aprenentatge de llengües.
Divendres, 7 de març, Daniel Cassany. Lectura crítica: comprensió de la ideologia en els escrits digitals.