Cinema

PROMOCIÓ DEL CINEMA DES DE L'ÀREA DE CULTURA

Dins de l'àmbit d'actuació de l'Àrea de Cultura, el cinema és una de les disciplines artístiques considerada entre les més valuoses i a la qual se li dediquen recursos i esforços.

Entenem que el cinema, en totes les seues modalitats, esdevé molt més que un entreteniment o un estímul cultural. Pot convertir-se, i en eixa línia es treballa, en el nucli d'una indústria cultural de gran prestigi,  que a més pot fixar i arrelar sobre el nostre territori l'ocupació cultural.

 

Després de les primeres passes al 2016, amb el programa de projeccions a municipis del SARC, al llarg de 2017 s'aborden una série de col·laboracions amb altres institucions públiques i privades per tal d'aconseguir enfortir la cinematografia i crear un vertader nucli cultural valencià.

PROJECTES propis:

SARC AUDIOVISUALS és una borsa de productes cinematogràfics a disposició dels ajuntaments. Prèvia sel·lecció dels tècnics del SARC, es compta amb una acurada llista de materials que són oferits de manera gratuïta als municipis.

Informació técnica del SARC

Catàleg de productes audiovisuals

 

PROJECTES de col·laboració:

L'Àrea de Cultura de la Diputació de València té subscrit un conveni de col·laboració amb la Conselleria de Cultura i l'Institut Valencià de Cultura per tal de promoure i afavorir diversos projectes de promoció del cinema, entre els quals està:

DOCS VALÈNCIA

De l'11 al 21 de maig de 2017

Es tracta d'un Festival organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, dedicat a la promoció i difusió dels productes cinematogràfics de no ficció.

 

El Festival DOCS VALÈNCIA aspira a convertir-se ràpidament en un punt de referència de la indústria de l'audiovisual valencià.

 

Els Festival DOCS VALÈNCIA té una modalitat de concurs internacional, i l'Àrea de Cultura de la Diputació treballa per a establir una línia de projeccions a municipis, estructurada sobre els treballs guanyadors de la primera edició de DOCS VALÈNCIA. En aquest sentit, la localitat de Montaverner acull altre Festival, el MonDOC, que compta amb el suport del SARC. Des d'aquesta primera edició de Docs València, i amb l'objectiu de descentralitzar la cultura, s'estan implementant ponts culturals entre ambdos festivals, de manera que Montaverner puga esdevenir a partir de 2017 localitat acollidora del Palmarés o dels treballs guanyadors del Festival Docs València.

Nota informativa de la Presentació del Festival, 1a edició

Programa complet Docs València 2017: ACÍ

CINEMA JOVE

Del 23 de juny a l'1 de juliol de 2017

A partir del 23 de juny la 32 edició del festival Cinema Jove, s'orienta a recuperar la identitat «jove» que està en l’origen –i en el nom– del festival. En aqueixa línia, la barrera d’edat del director o directora (40 anys) torna a ser un requisit per a participar en les seues diferents seccions.

La Filmoteca acull, com cada any, les projeccions de la secció oficial de llargmetratges –una selecció de deu pel·lícules en la qual destaca la diversitat geogràfica (Bèlgica, Àustria, Polònia, Argentina, Mèxic, Colòmbia, Brasil, Sri Lanka, Índia, Sud-àfrica) i la presència majoritària de directores, en femení– i els premis Lluna de València i Un futur de cinema.

El cineasta guardonat amb la Lluna de València en aquesta edició és l’argentí Pablo Trapero, un dels màxims exponents del nou cinema argentí sorgit a mitjan anys noranta.

Un futur de cinema, dedicat a joves intèrprets la breu trajectòria dels quals apunta a una prometedora carrera en el cinema de demà, premia enguany Adrián Lastra i Elena Martín.

Les pel·lícules del cicle es programaran en la sala José Sancho del Rialto, el Teatre Principal (inauguració i cloenda), el Centre del Carme i l’Octubre CCC.

Enguany, dins del marc de col·laboració entre l'Àrea de Cultura de la Diputació de València i l'Institut Valencià de Cultura, hi haurà un cicle de projeccions del palmarés de guanyadors a les següents localitats valencianes: Burjassot, Requena, Torrent i Gandia.