València Turisme participa en el 'III Concurs nacional de coca tradicional i creativa d'Oliva'
El diputat de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor, ha assistit hui a la tercera edició del Concurs nacional de coca tradicional i creativa “Ciutat d'Oliva”, organitzat per la delegació de Turisme de l'Ajuntament d'Oliva i l'Associació d'Amics de les Coques (AGACO) per donar visibilitat a este tradicional producte culinari de la gastronomia valenciana i, especialment, d'Oliva.
La Diputació, a través de València Turisme i la marca “Delicious València” col·labora en este certamen que “amb la seua singularitat se suma al nostre objectiu de potenciar i promocionar la gastronomia de la província, els seus productes i la seua cultura culinària", segons ha destacat el responsable provincial de Turisme, qui ha participat en el lliurament de premis.
El diputat de Turisme de la Diputació de València, Jordi Mayor, ha assistit hui a la tercera edició del Concurs nacional de coca tradicional i creativa “Ciutat d'Oliva”, organitzat per la delegació de Turisme de l'Ajuntament d'Oliva i l'Associació d'Amics de les Coques (AGACO) per donar visibilitat a este tradicional producte culinari de la gastronomia valenciana i, especialment, d'Oliva.
La Diputació, a través de València Turisme i la marca “Delicious València” col·labora en este certamen que “amb la seua singularitat se suma al nostre objectiu de potenciar i promocionar la gastronomia de la província, els seus productes i la seua cultura culinària", segons ha destacat el responsable provincial de Turisme, qui ha participat en el lliurament de premis.
El concurs ha reunit al Centre Polivalent d'Oliva un total de 19 participants de la Comunitat Valenciana: Bon Aire (el Palmar), La Mar Salà (Cullera); Chef Amadeo (Gandia); Tapes La Xara (la Xara-Dénia); Horno San José (el Palmar); Esmeralda de Masterchef 4 (Valencia); Arrels Gastronòmic (Gata de Gorgos); Restaurante Escondida, de Bruno Ruiz (Dénia); Llaurador (Pedreguer); Aura de Oliva Nova (Oliva); Venta de Posa (la Xara-Dénia); Bon Estar (València); Panadería Pa i més (Gandia); A l'Alba Gastrobar (Alginet); Xavi a la Sal (Xàbia); Tasta’m (Ondara); La Cuina de Karlos Escoto de Gandia; Honoo- Tastem (València) i Estalvi Bar de Fortaleny.
El jurat ha atorgat tres premis, consistents en un diploma acreditatiu i tres premis de 1.000 euros, 500 i 250 euros per al primer, segon i tercer classificat, que han recaigut en els restaurants Tasta’m (Ondara), Estalvi Bar (Fortaleny) i Tapes la Xara (Dénia).
A més, s'ha atorgat un Premi Extraordinari Túria a la “coca més creativa” a Pa i més (Gandia), així com un trofeu per a tots els participants creat expressament per l'artista Sylvia López Morant.