València Turisme i Visit València presenten una guia gastronòmica de la mà de destacats xefs valencians

Hui s'ha presentat la Guia Gastronòmica que arreplega dotze receptes amb productes valencians de temporada, signats per sis cuineres i sis cuiners entre els quals s'hi troben estreles Michelin de la ciutat de València. Després d'un any de treball dur, hui ha vist la llum este projecte que s'ha desenvolupat de la mà de Delicious València, la marca gastronòmica que representa al sector, tant local com de la província, a nivell nacional i internacional. 

Hui s'ha presentat la Guia Gastronòmica que arreplega dotze receptes amb productes valencians de temporada, signats per sis cuineres i sis cuiners entre els quals s'hi troben estreles Michelin de la ciutat de València. Després d'un any de treball dur, hui ha vist la llum este projecte que s'ha desenvolupat de la mà de Delicious València, la marca gastronòmica que representa al sector, tant local com de la província, a nivell nacional i internacional. 

Les il·lustracions de la Guia gastronòmica, 12 receptes amb productes valencians de temporada, ha sigut dissenyada per la il·lustradora María Barrachina després de participar en una proposta a participar del projecte amb l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, avalat per València, capital mundial del disseny 2022. L'artista ha creat dotze aquarel·les amb tintes naturals on es mostren productes tan valencians com nispros, carxofes, arròs, taronges o tomaques.

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de València, Emiliano García, ha destacat els tres pilars en els quals, segons ell, es basa la gastronomia valenciana. “Cal fomentar el producte quilòmetre zero i de temporada de qualitat, el nostre rebost natural, el mar i l'horta, el talent dels nostres xefs, que són els nostres millors ambaixadors, i una gastronomia en constant evolució però que es manté arrelada a la nostra tradició, eixa que diu tot de nosaltres, dels nostres costums, i que alhora no deixa de superar-se”, ha expressat.

D'altra banda, el director de València turisme, Xavi Pascual, ha manifestat que "la guia és un nou producte que reforça la línia de treball coordinat entre Diputació de València i Visit València per a acostar a turistes i visitants els productes de proximitat i l'excel·lència gastronòmica valenciana".

 

Una aposta pel producte de temporada valencià


València és una de les poques ciutats que compta amb un rebost natural del qual es proveïxen mercats i restaurants. Els 15 quilòmetres d'horta que envolten la ciutat, el peix que arriba directe del Mediterrani cada dia o els aliments que proporcionen animals autòctons com l'ovella guirra. Tots ells formen part de la gastronomia valenciana, basada en la dieta mediterrània que aposta per productes quilòmetre zero, de temporada i qualitat.
 

La Guia gastronòmica és un compendi de dotze productes de temporada al llarg de l'any presentats per dotze xefs:
 

GENER: El card, per Mar Soler

FEBRER: La carxofa, per Ricard Camarena

MARÇ: L'alvocat (aguacate), per Alejandro del Bou

ABRIL: La fava, per Maria José Martinez

MAIG: El nispro, per Begoña rodrigo

JUNY: El fesol, per Carito Lourenço

JULIOL: La tomaca, per Vicente Patiño

AGOST: La figa, per Jorge Andrés

SETEMBRE: L'arròs per Chabe Soler

OCTUBRE: El rave, per Nacho Romer

NOVEMBRE: El caqui, per Sandra Jorge

DESEMBRE: La taronja, per Luis Valls

 

Pot descarregar-se la guia de forma gratuïta al següent enllaç.


Gala de la Guia Michelin España/Portugal 2022,  final a l'any més ‘gastro’


Al llarg d'enguany, que ha sigut complicat per al sector, s'ha fet un esforç per projectar i apostar per la gastronomia local valenciana. Gràcies a projectes com Delicious València s'ha posat de manifest a la ciutat com a destinació gastronòmica sostenible. A més, cal destacar la celebració de la Gala de la Guia Michelin España/Portugal 2022. El pròxim 14 de desembre es lliuraran les aclamades estreles, en un esdeveniment que juntarà les personalitats més importants del sector. Un total de 600 convidats es reuniran al Palau de les Arts en la gran festa de l'alta gastronomia.