El Rebost de la Dipu bat rècord d’assistents amb més de 2.000 persones a Alzira

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha presidit esta vesprada el concurs, en què han participat la Ribera Alta i la Ribera Baixa a la Sala Rex Natura d’Alzira marcant un rècord d’assistents en superar les 2.000 persones procedents de tots els municipis de la Ribera.

 

La vicepresidenta Amparo Mora, que dirigix els programes socials de la corporació provincial, els diputats provincials Oreto Segura, Ernesto Sanjuán i Remedios Avia, la presidenta de l’Associació d’Ames de Casa Tyrius, Asunción Francés, i alcaldes i regidors de Villanueva de Castellón, Càrcer, Carlet, Algemesí, Benifaió, Gavarda, Guadassuar, Senyera, la Pobla Llarga, l’Alcúdia, Tous, Cullera, Llaurí, Sollana i Alzira, també han acudit a l’acte.

 

Rus ha manifestat que estava molt content per l’èxit de convocatòria d’este concurs: «Més de 2.000 persones s’han donat cita en esta nova parada del concurs, que enguany complix la seua cinquena edició i que pretén recuperar receptes tradicionals».

 

Així mateix, ha reconegut el treball de la presidenta de Tyrius, Asunción Francés, una persona que, segons el parer de Rus, es desviu per totes les dones Tyrius. En este sentit, ha informat que Francés ha rebut la Medalla d’Or del seu municipi, Carcaixent.

 

Finalment, s’ha dirigit a les participants i ha afirmat que «sou totes guanyadores, només pel fet de contribuir a perpetuar i difondre la nostra cuina».

 

La diputada Mora ha subratllat també l’èxit de participants i ha assegurat que «la resposta de la Ribera sempre ha sigut molt positiva en tots els actes que organitza la Diputació».

 

Per això, la diputada ha felicitat també les delegades de Tyrius pel treball que estan realitzant i la presidenta, Asunción Francés.

 

Per la seua banda, Asunción Francés ha exalçat el treball de la Diputació de València i, en especial, del president Rus pels valencians: «És una persona que treballa les 24 hores del dia per la província, un exemple que s’ha de seguir».

 

D’altra banda, Francés ha animat a totes les dones assistents a «continuar treballant, a ser creatives i a sumar, no restar».

 

Unes 50 receptes de la Ribera

Unes 50 receptes s’han presentat al concurs d’Alzira del Rebost, que complix en esta edició el seu cinqué aniversari amb l’ametla com a protagonista. Els ingredients obligatoris de les anteriors edicions van ser la taronja, la carabassa, la tomaca i la poma. Els guanyadors d’este nou concurs han sigut: Rosa Lleti de Sollana, amb el seu ‘Pastís d’ametla’, i ha arreplegat el premi la seua amiga Matilde Moreno; i María Fernanda Arnandis, de l’Alcúdia, que ha participat amb el seu plat ‘Pasta fullada amb ametla caramel·litzada’.  

 

Salut nutricional i dinamització social

El programa té una doble finalitat. D’un costat pretén incidir en l’alimentació i la nutrició com a condicions essencials en el manteniment d’una bona salut. I, d’un altre, busca dinamitzar diferents col·lectius socials, en especial dones, persones majors i a tots els aficionats a la cuina tradicional valenciana a través de reunions dedicades a la cultura culinària autòctona.

rebost_web.mp4
rebost_mora.mp3
rebost_frances.mp3
rebost_arnandis.mp3
rebost_moreno.mp3