Més de 7.000 persones han participat ja en el Rebost de la Dipu d’enguany

La Diputació de València celebra la cinquena edició del certamen del Rebost de la Dipu, dedicat a l’ametla, que succeïx les quatre edicions anteriors, que tingueren com a ingredients protagonistes la taronja, la carabassa, la tomaca i la poma.

 

Un dels objectius d’este programa és dinamitzar diferents coŀlectius, en especial dones, persones majors i a tots els aficionats a la cuina tradicional valenciana, a través de la cultura culinària dels pobles, assegurant la transferència intergeneracional de receptes populars i autòctones, així­ com aquelles que s’elaboren amb productes típics de la província de València.

 

El certamen se celebra en reunions comarcals, sent la pròxima la setena que es farà i que congregarà les comarques de l’Horta Nord, el Camp de Morvedre i València.

 

Les sis reunions que ja han tingut lloc han reunit més de 7.000 persones en total. Els actes discorren amb la presentació dels plats i la seua valoració per part del jurat mentre s’oferix una vesprada d’oci per a les associacions d’ames de casa i altres coŀlectius que a través dels seus ajuntaments s’apunten a este programa.

 

La diputada de Benestar Social, Amparo Mora, ha comentat que este programa provincial va tindre un enorme èxit «perquè no sols es tracta de presentar les receptes i recuperar la nostra tradició culinària més autèntica que són els plats que feien les nostres mares i les nostres iaies, també volem que siga una reunió de diversió i oci per a totes les persones que volen participar».

 

Mora ha explicat que «s’ha représ el Rebost de la Dipu» perquè una vegada cobertes totes les necessitats bàsiques i imprescindibles en matèria de Servicis Socials, com la Diputació té capacitat per a continuar invertint, s’han tornat a programar els certàmens, igual que els viatges per a fomentar l’ocupació hotelera i el turisme social i altres activitats orientades a l’oci de coŀlectius que realment mereixen».

 

«Quan se celebren estes vesprades en salons de convits o grans espais preparats per a acollir tanta gent, els veïns de les comarques s’apuntaven en les associacions d’ames de casa, jubilats i altres, i omplien diversos autobusos per a traslladar-se al municipi amfitrió del certamen», comenta la diputada.

 

«La gent és molt participativa i s’ho passen molt bé. Per això han seguit insistint-nos en el fet que es tornàrem a fer programes com el Rebost, les visites dels majors a la Diputació o els viatges socials, que són un èxit rotund», ha manifestat la vicepresidenta Mora.

 

Quan finalitze l’edició d’enguany es publicarà un receptari amb els plats guanyadors de cada concurs, igual que s’ha fet amb les edicions anteriors.