L'Escola de Viticultura potencia el teixit empresarial enològic

L'Escola Félix Jiménez té per a este curs 2013-2014 una gran afluència d'alumnes, ja que s'han cobert totes les places, complint amb les expectatives que teníem.

 

Els alumnes dels cicles de Viticultura i Enologia han estat en el camp de Los Coloraos veremant les diferents varietats que hi ha en estes hectàrees propietat de la Diputació de València.

 

La formació professional continua sent l'aposta educativa de la Diputació en l'Escola de Capatassos de Catarroja i en la Félix Jiménez de Requena.

 

Una de les oportunitats d'inserció laboral per als jóvens o per a acabar els seus estudis universitaris amb major coneixement pràctic és acudir a estos centres especialitzats amb una elevada dedicació a la formació pràctica.

 

El director de l'Escola de Viticultura de Requena, Pedro Navarro, ha comentat al respecte que «tenim un conveni amb la Universitat perquè els seus alumnes d’enologia facen les pràctiques ací, a Requena, amb els nostres professors i en les nostres instal·lacions. I este és un motiu més que anima els estudiants nostres a veure el maneig i la soltesa que té l'equip docent de l'escola tant en el camp com en el laboratori i el celler».

 

A més, assenyala Navarro que «sempre hi ha novetats per a professors i alumnes, com la importació de varietats de vinya estrangeres per a veure com s'aclimaten any rere any i si ens agraden els vins d'estes varietats»

 

Pel que fa a les eixides professionals en el sector enològic, el director apunta que, com en tots els treballs, este també patix les modes, però que «el món de l'enologia, en combinació amb el de la viticultura, fa que en el sector agrícola, unit a la indústria enològica, continue demandant professionals».

 

L'important, segons Pedro Navarro, és que «s'estan formant experts que no són només els professionals que treballaran en un celler, dirigint o elaborant caldos, sinó també els que es dedicaran a la viticultura de manera professional en explotacions dels seus pares i les seues famílies. Perquè van a dirigir-les des d'un punt de vista tècnic, de futur, amb coneixement d’allò que passa en el sector i açò li donarà un valor afegit a la terra on s'implante».

 “En definitiva, estem creant un teixit empresarial amb una formació empresarial molt bona” ha asseverat el director de l'escola de Viticultura.

 

Camp i celler

 

El professor de Viticultura, Nicolás Sánchez, ha explicat que estos dies «s'ha fet una selecció exhaustiva, en camp i després en celler, per a fer un vi de qualitat que és el que ensenyem ací. Amb el nostre sistema de cultiu tenim raïm que no està podrida, amb un grau semblant al d'altres anys aconseguint una qualitat total, independentment de la climatologia, perquè  Modifiquem la viticultura per a no modificar l'enologia».

 

Sánchez assegura que «amb el nostre celler pilot, gràcies a la bona elaboració, oferim una ensenyança màxima per a obtindre els millors vins».

vendimiaweb.mp4
vendimianavarro.mp3
vendimiasanchez.mp3