Jorge Rodríguez agraeix a Bodegas Ontinium el seu treball de recuperació de la tradició agrícola
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha agraït el treball de Bodegas Ontinium per la recuperació de la tradició agrícola en els municipis de la província. Rodríguez, que ha assistit a la presentació de tres nous vins d'Ontinium en la DOP València, ha destacat l'aposta per l'agricultura que han de fer les administracions públiques com a font d'ocupació.
La DOP València ha acollit la presentació de la nova gamma de vins Capitán Julián, de Bodegas Ontinium, que inclou un vi blanc (50% chardonnay i 50% moscatell), un negre ull de llebre (tempranillo) madurat en barrica i un altre negre monestrell de ceps vells recuperats. El Tesoro del Capitán també ha passat per barrica «el temps considerat per l'enòleg» —segons expliquen els responsables d'Ontinium. Els dos negres de la gamma Capitán Julián són vins prèmium que ha premiat Proava (Promoció Agroalimentària de Qualitat de la Comunitat Valenciana) amb el reconeixement de la Conselleria d'Agricultura.
Jorge Rodríguez ha destacat la qualitat d'aquestos vins i ha posat en valor l'arrancada d'Ontinium, que els últims cinc anys ha experimentat un gran salt, amb un últim any marcat per la internacionalització: en a penes uns mesos, Bodegas Ontinium ha exportat els seus vins a cinc països.
Des de la DOP s'ha fet referència a la coŀlaboració d'Ontinium amb la Universitat per a renovar vinyes i lluitar contra les plagues, així com a l'escola experimental del celler, que analitza les diferències entre terrenys i climes.
El resultat del procés innovador aplicat per Bodegas Ontinium es reflecteix en la producció de l’any passat, amb 2,5 milions de quilos de raïm, un 75% del qual es transformà en vi. «Es tracta d'un exemple clar d'iniciativa empresarial» —ha dit Jorge Rodríguez durant l'acte celebrat en la DOP València.