La Diputació ajuda el Club de Mama de l’HGUV
Amparo Mora s’ha reunit amb el director de l’Hospital General de València, Sergio Blasco, i amb l’equip de professionals de la Unitat Funcional de Mama per a posar en comú l’evolució que ha tingut esta iniciativa pionera que es va posar en marxa dins l’hospital per a oferir un espai per i per a les pacients.
Enguany, les dones afectades han tornat a instal·lar un mercat ambulant a l’HGUV per tal de recaptar fons per a la investigació d’esta malaltia.
La diputada de Sanitat ha ressaltat la importància que les dones afectades pel càncer de mama reben una intervenció grupal, com també l’acostament al nombrós equip multidisciplinari que les atén. «Açò és molt beneficiós perquè amb el Club de Mama hem aconseguit una major proximitat, cosa que permet resoldre dubtes en un àmbit diferent del de la consulta, a més de crear un programa de formació contínua», assenyala Mora.
La coordinació entre especialistes ha aconseguit una eficàcia més gran en tots els processos terapèutics «i també ha reduït les llistes d’espera i els temps d’espera entre les proves i els resultats, que generen molta angoixa en la pacient», afig Mora.
Però, a més, s’ha constatat el benefici que suposa per a les pacients i per als seus familiars comptar amb un espai assistit per pacients voluntàries, les expertes en càncer de mama, perquè afavorix que siguen les dones mateixes les que trien quanta informació volen i quin tipus desitgen demandar.
Respecte a açò, els especialistes han insistit en tres punts fonamentals: el primer és que per a una pacient, allò que li diu una altra amb la mateixa patologia té més capacitat d’arribar-li que no allò que li diu un especialista, perquè en les consultes estan més ansioses i estan pendents dels resultats. El segon és el benefici que suposa veure com estan psicològicament altres pacients que ja ha suportat els tractaments i els seus efectes secundaris. I el tercer és que les pacients coneixen trucs als quals els clínics no els presten tanta atenció.
Antecedents
El Club de Mama es va inaugurar el 15 d’octubre del 2010, gràcies a l’ajuda de la Diputació de València, com un punt de trobada en un ambient diferent de l’hospitalari, confortable i atractiu en el qual arribar a les inquietuds de les pacients i les seues famílies.
Amb la creació d’este club, les dones disposen d’informació al llarg del transcurs de la seua malaltia per a conéixer els efectes secundaris dels tractaments, afrontar la imatge corporal, la sexualitat i la relació amb la parella, les pors i els efectes psicològics i, en definitiva, tindre una resposta ràpida i adequada a qualsevol dubte que els sorgisca durant el procés de la seua malaltia.