València Turisme amplia les degustacions i demostracions promocionals en Fitur 2016

El Patronat de Turisme i els municipis que participen en l'edició de Fitur, que comença el pròxim dimecres, oferiran un fum d’activitats de promoció per a donar a conèixer els productes turístics de la província.

 
Entre les activitats que es desenvoluparan del 20 al 24 de gener, destaquen les demostracions gastronòmiques, les actuacions folklòriques i les presentacions als mitjans de comunicació i als professionals del sector de l'oferta turística dels municipis de la província València.

 

En la plaça central de l'estand de València Turisme, es presenta dimecres a les 17:15 h l'oferta del Patronat de Turisme de la Diputació de València de la mà del president, Jorge Rodríguez, i la diputada Pilar Moncho.

 

Divendres 22, projectaran els seus vídeos promocionals en aquest mateix espai la Mancomunitat de la Valldigna i Xàtiva.

 

Dissabte 23, Algemesí presentarà els tornejants i bastonets, Alzira presentarà les festes de Moros i Cristians i hi haurà balls populars i rondalla de la Valldigna, una mostra de tradicions de Gandia i animació de la Mostra Internacional de Mim de Sueca.

 

Diumenge 24, Bétera oferirà una dansa regional amb indumentària tradicional acompanyada de tabal, dolçaina i cant d’albaes, i Requena, balls folklòrics a càrrec del grup Cantares Viejos i una cercavila de les festes de la verema.

 

Presentacions professionals
Dimecres 20 de gener, en la sala de premsa de l'estand, Algemesí presentarà una guia virtual i el seu projecte per a l'any 2018 per a ser seu de la reunió internacional ICCN/UNESCO, Ribera Turisme explicarà les seues propostes i Riba-roja de Túria presentarà el Museu Visigot del Pla de Nadal.

 

Eixemateix dimecres, la Mancomunitat de la Valldigna presentarà les rutes naturals accessibles, els festivals i la cova de Bolomor; Gandia exposarà el programa Gandia 16, i Bétera explicarà la seua app turística.

 

Dijous 22, en la mateixa sala, es presentaran la Mostra d'Embotit de Requena, l’escalada amb motor de Chulilla, les rutes de turisme familiar del Puig de Santa Maria, i els atractius turístics de Buñol.

 

Finalment, divendres 22, Potries presentarà la Ruta de l'aigua i el Museu de la Ceràmica; Cullera, el City Tour; Alzira, les seues iniciatives turístiques; Ayora, el Corte de la Miel, i Llíria, el I Festival Internacional de Patrimoni, Gastronomia i Música de Llíria (el Desenjazz).

 

Demostracions gastronòmiques
Dimecres, dia inaugural de la Fira, la Mancomunitat de la Valldigna oferirà a les 13 h una degustació d'arròs al forn amb cigrons i panses a càrrec de l’Associació de Comerciants de la Platja de Tavernes de la Valldigna.

 

A les 13:30 h, Gandia presentarà la fideuà, elaborada pel Centre de Turisme, i Sueca servirà paella valenciana cuinada pel restaurant RiRa a les 16 h.

 

Dijous 21, seguiran les degustacions amb plats de la terra. El restaurant RiRa (Sueca) farà paella valenciana a les 13:30 h, el restaurant El Mirador del Castell (Xàtiva), un arròs al forn per a degustar-lo a les 16:30 h, i el restaurant Las Torres de Ciriaco (Port Saplatja) presentarà una preparació de cocteleria creativa a les 17:45 h.

 

Divendres 22, hi haurà un tast de mel d'Ayora a les 11:30 h, i l’arrosseria Huerto de Santa María (el Puig de Santa Maria) oferirà una degustació de fideuà d'ànec amb foieboletus a les 13:30 h.

 

Dissabte 23, continuaran els tastos de mel d'Ayora a distintes hores del dia. També s’oferirà fideuá de Gandia, paella de Llíria, cuinada pel Restaurant Tapes i Arròs a les 15 h, i orelletes i coques fines oferides per l'Ajuntament de Bétera a les 17 h.

 

Diumenge 24, la secció gastronòmica que clourà la fira serà la dels embotits, els plats típics i els dolços de Requena.