Sanjuán: «La Diputació aposta el 2015 per potenciar el turisme gastronòmic i social»
La Diputacióde València, a través del Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar, participarà en la Fira de Turisme Fitur 2015 del 28 de gener a l’1 de febrer, a Madrid.
El diputat de Turisme, Ernesto Sanjuán, ha assenyalat respecte d’això que «un any més participem en Fitur per a promocionar la nostra oferta turística i els nostres principals productes turístics, amb l’objectiu d’atraure més visitants que puguen disfrutar dels municipis valencians».
«Enguany volem potenciar el turisme gastronòmic que cada vegada més és fonamental per a atraure més visitants i turistes», ha destacat el responsable de turisme.
Dos grans àrees temàtiques
«Enguany, en el nostre espai expositiu promocionarem els productes turístics de la província en dos grans àrees temàtiques: turisme de sol i platja i turisme d’interior i a més oferirem una zona amb la presència de municipis destacats», ha afegit Sanjuán.
En la zona de sol i platja participaran les localitats de Puçol, el Puig de Santa Maria, Xeraco i Tavernes de la Valldigna i en la zona d’interior mostraran la seua oferta, els municipis d’Algemesí, Riba-roja de Túria, Cofrentes, Ayora, Requena, Llíria i Alzira.
A més, l’estand de València, Terra i Mar comptarà amb la presència destacada dels municipis de Xàtiva, Gandia, Cullera, Oliva, Sagunt i Canet d’En Berenguer.
Segons Sanjuán «en esta edició, volem augmentar el nombre de turistes que visiten els municipis valencians. El 2014, s’ha incrementat el nombre de pernoctacions tant en ocupació hotelera com en extrahotelera i volem continuar en esta línia i que el 2015 milloren més les dades i que el sector turístic dinamitze l’economia local».
Turisme gastronòmic
El Patronat Provincial de Turisme presentarà en Fitur el seu programa turístic per a l’any 2015. «Tornen les “Gastrofestes de la Dipu” per a oferir fires gastronòmiques temàtiques en grans municipis turístics de la nostra província, durant un cap de setmana, i per a potenciar en cada població un plat característic, tapes variades i un dolç o postres característiques en el municipi o la comarca», ha afegit Sanjuán.
Durant els mesos d’abril i maig se celebraran les «Gastrofestes» a Sagunt, Xàtiva, Massamagrell i Cullera.
A més, Sanjuán ha anunciat l’elaboració d’un inventari dels plats i les postres més representatius de cada comarca en un «catàleg gastronòmic comarcal de tota la província amb l’objectiu de crear una guia gastronòmica completa de tota la província».
Per a recolzar esta iniciativa s’elaboraran uns menús turístics comarcals perquè s’incorporen a les cartes dels restaurants turístics de la província de València.
Turisme Social
«Després de l’èxit de les dos edicions passades, les rutes mediambientals tornaran a ser protagonistes del programa social i turístic de la Diputació de València», ha anunciat Sanjuán.
Les rutes mediambientals potenciaran desplaçaments per la província fora de temporada a zones afectades pels incendis que van arrasar la província l’estiu del 2012. Les rutes visitaran els municipis d’Alcublas, Andilla, Chulilla, Gestalgar, Bugarra, Sot de Chera, Cortes de Pallás, Dos Aguas, Macastre, Llombai i Yàtova. A més, enguany s’incorporen al programa els municipis de Montroi, Turís i Catadau.