Rus vol que en els col·legis repartisquen suc de taronja i en els restaurants oferisquen les receptes autòctones

El Rebost de la Dipu és un programa creat per la Diputació de València amb l'objectiu de recuperar les receptes que els nostres avantpassats cuinaven en les seues cases, al mateix temps que s'oferix una vesprada d'oci a les persones de nombrosos municipis que es reunixen en una vesprada de germanor en un acte de caràcter social, especialment dirigit a ames de casa, associacions de veïns, clubs de jubilats, etc.


El president Rus ha anunciat que el concurs comença dijous que ve, 30 d'octubre, a Miramar, on participaran tots els municipis de la Safor.


El president de la Diputació ha dit que «cada guanyador tindrà un llibre amb les receptes i un viatge. A més, cal agrair que la gent s'involucre així i especialment les dones, que al revés que en el cas dels xefs professionals, que són hòmens, en este certamen són dones».


«Es tracta de no perdre el que és nostre, són receptes, en alguns casos, molt antigues, que s'estan perdent i nosaltres volem recuperar-les», ha comentat Rus.


«En la província de València, que tenim el millor, com les taronges, quan demanes un suc de taronja, et trauen un de botella i això no pot ser. Hem d'intentar que els restaurants s'involucren i ajudar-los perquè venguen els nostres productes», ha asseverat el president.


«Igualment —ha afegit—, volem que en els col·legis donen suc de taronja als xiquets, per això ens hem posat en contacte amb AVA i amb la Conselleria per a fer-ho, perquè els nostres productes són bons i creen riquesa.»


 

 


 

Una reunió de germanor


Este concurs ha arribat a congregar prop de dos mil persones en un sol acte i des de l'Àrea de Benestar Social, s'ha llançat la convocatòria als ajuntaments perquè mobilitzen els col·lectius dels seus municipis. Al mateix temps, les Tyrius de la província han sigut part fonamental edició darrere d'edició perquè són un grup molt actiu i participatiu.


La diputada de Benestar Social, Amparo Mora, ha explicat que les edicions anteriors van ser un èxit perquè la gent va donar una magnífica resposta a la invitació des del primer concurs. «En les comarques més grans necessitem una vesprada perquè es reunisca tota la gent que hi vol participar i en les de menys població, agrupem un parell de comarques creant un ambient de germanor molt agradable».


Mora ha recordat que «en les edicions de la taronja, la carabassa, la tomaca i la poma es van presentar més de dos mil receptes i van participar més de cinquanta mil persones».


Les guanyadores d'eixos certàmens han preparat les receptes guanyadores que han degustat els mitjans de comunicació assistents a la presentació del Rebost de la Dipu 2014-2015.

rebost_web.mp4
rebost_rus.mp3
rebost_mora.mp3