Rus presidix a Benigànim El Rebost de la Dipu amb un miler de persones
El Rebost de la Dipu ha représ esta vesprada, a Benigànim, el circuit gastronòmic dedicat a l'ametla, després de les cites comarcals celebrades a Miramar, Chiva i Xàtiva, corresponents a l'edició del 2015. El president de la Diputació, Alfonso Rus, ha presidit el concurs en què ha participat la Vall d'Albaida i ha congregat en el Saló Bañuls, de la localitat, un miler de persones procedents de tots els municipis de la comarca.
La vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Amparo Mora, que dirigix els programes socials de la Diputació; els diputats provincials Carlota Navarro, Salvador Enguix i Oreto Segura; la presidenta de l'Associació d'ames de casa Tyrius, Asunción Francés; el primer edil de Benigànim, Juan Antonio Puchades, i alcaldes i regidors d'Alfarrasí, Guadasséquies, Fontanars dels Alforins, Llutxent, el Palomar, Aielo de Malferit, Ontinyent, Bufali, Castelló de Rugat, Benicolet, Atzeneta d'Albaida, Bèlgida, Ràfol de Salem, Salem, Agullent, la Pobla del Duc, Bellús, l’Olleria, Pinet i Quatretonda, també han acudit a l'acte.
El president Rus ha agraït la presència d'un miler de persones al concurs i ha assegurat que «totes són guanyadores». Igualment, ha informat que el concurs, que recupera receptes tradicionals, complix enguany la seua cinquena edició.
Per la seua banda, la diputada Mora ha recordat l'última víctima de violència de gènere, una dona valenciana que ha mort este matí a la capital. El miler d'assistents ha guardat un minut de silenci per a condemnar este nou cas de violència de gènere.
Mora ha dit que el concurs té un caràcter social molt important, a més de recuperar les receptes més tradicionals. «Sé que les veïnes de la Vall d'Albaida sou molt participatives i l'important és que passeu una bona vesprada de germanor», ha assegurat.
L'alcalde de Benigànim ha agraït a la Diputació de València este concurs que congrega centenars de persones i servix per a formular una completa coŀlecció de receptes.
Asunción Francés, presidenta de Tyrius, ha ressaltat també el treball de la corporació provincial i en especial del president Rus «per millorar el benestar dels valencians». «Alfonso Rus és una persona única i amb una gran vitalitat que sempre està treballant pels valencians i valora els productes de la nostra terra. El necessitem», ha finalitzat.
Noranta receptes de la Vall d'Albaida
Un total de huitanta-set receptes s'han presentat al concurs de Benigànim. La guanyadora ha sigut Milagros Boronat i ha concursat amb el plat ‘Flam d'Ametles'. La seua nora ha arreplegat el premi.
El Rebost complix en esta edició el cinqué aniversari i se centra en l'ametla com a protagonista. Els ingredients obligatoris de les anteriors edicions varen ser la taronja, la carabassa, la tomaca i la poma.
Salut nutricional i dinamització social
El programa té una doble finalitat. D’una banda, incidir en l'alimentació i la nutrició com a condicions essencials en el manteniment d'una bona salut i, d’altra, dinamitzar diferents coŀlectius socials, en especial les dones, les persones majors i tots els aficionats a la cuina tradicional valenciana, a través de reunions dedicades a la cultura culinària autòctona.