Onze milions de turistes van fer activitats gastronòmiques a la Comunitat Valenciana l’any passat

El Patronat Provincial de Turisme i la Universitat de València celebren hui les jornades «La Gastronomia com a Producte Turístic, Tematització i Posicionament», al Balneari de Cofrentes.

 

Esta trobada té com a objectiu analitzar la gastronomia local, tant de litoral com d'interior, com a factor de desenvolupament turístic per a la província de València.

 

El diputat de Turisme, Ernesto Sanjuán, el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, l'alcalde de Cofrentes, Raul Ángel, i el vicepresident de la Federació Empresarial d'Hostaleria de València, José Palacios, han inaugurat este matí les jornades turístiques.

 

El passat any 2013, onze milions de turistes van fer activitats relacionades amb la gastronomia a la Comunitat Valenciana. Per això, «enguany hem dedicat la jornada a la gastronomia que atrau a turistes durant tot l'any, contribuint a desestacionalizar el turisme en la província de València», ha destacat el diputat de Turisme, Sanjuán.

 

Segons Sanjuán és important impulsar el turisme gastronòmic, «posant en valor la nostra gastronomia com un valor diferencial i treballant en este producte com un sector estratègic per al futur dels nostres pobles i ciutats».

 

«Des del Patronat Provincial de Turisme signem molts convenis relacionats amb la gastronomia perquè recolzar i potenciar el Turisme Gastronòmic ens permetrà dinamitzar el turisme i l'economia de la província de València», ha afegit el responsable de Turisme.

 

D'altra banda, el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, ha destacat la importància de la gastronomia com a producte turístic perquè «la gastronomia és un concepte multidisciplinari, té una relació estreta amb el patrimoni, la cultura, el territori, el paisatge, la producció de productes locals i té una visió social».

 

A més d’això, l'alcalde de Cofrentes, Raul Ángel, ha comentat que «des de l'Ajuntament de Cofrents treballem per a convertir-nos en un referent turístic d'interior perquè tenim molt a oferir com ara la ruta fluvial, el balneari, naturalesa, patrimoni i rutes gastronòmiques per a degustar la cuina típica de la comarca del Valle d'Aiora-Cofrents».

 

El vicepresident de la FEHV, Palacios, ha ressaltat que «la gastronomia és turisme. Els turistes no solament vénen a visitar els nostres municipis sinó perquè també es menja molt bé i la bona gastronomia els fa tornar».

 

Més de 70 participants

 

Més de 70 participants, representant més de 30 ajuntaments de la província de València han participat en la jornada de turisme gastronòmic.

 

Les jornades, dirigides als alcaldes, regidors i tècnics de municipis de la província de València, han presentat ponències d'un professor de la Universitat de València, un empresari, un crític gastronòmic i tècnics de turisme municipals.

 

El director del Balneari de Cofrentes, Miguel Ángel Fernández Torán, ha parlat sobre «la gastronomia valenciana com a producte turístic»; El crític gastronòmic, Antonio Vergara, ha tractat «algunes consideracions sobre la gastronomia valenciana. Plats de l'interior i del litoral».

 

El professor del Departament de Geografia de la Universitat de València, Juan Piqueras, ha abordat el tema «els vins valencians: diversitat, qualitat i territori».

 

La Jornada ha acabat amb una taula redona per a parlar sobre el turisme gastronòmic, en la qual han participat tècnics dels municipis de Llíria, Ayora, Cullera i el Patronat Provincial de Turisme. La jornada va acabar amb un esmorzar degustació de la gastronomia de les diferents comarques de la província.

 

cofrentes_sanjuan.mp3
cofrentes_hermosilla.mp3
cofrentes_angel.mp3
cofrentes_palacios.mp3
cofrentes_fernandez.mp3