Més de 40.000 persones visiten les Gastrofestes de la Dipu

Més de 40.000 visitants han passat per les Gastrofestes de la Dipu, celebrades a Xàtiva, Utiel i Cullera durant els mesos d'abril i maig, per a promocionar la gastronomia de la província de València.

 

En les tres festes gastronòmiques han participat 72 expositors entre restaurants, pastisseries, gelateries i cellers i s'han consumit més de 25.000 degustacions de tapes i plats típics de les ciutats amfitriones i més de 15.000 begudes.

 

Concretament, a Xàtiva es van degustar 2.000 racions d'arròs al forn, 8.000 tapes i 5.000 begudes; a Utiel, 6.000 tapes i 5.700 begudes; i a Cullera, 1.700 arrossos mariners, 7.500 tapes i 4.500 begudes.

 

Tercer any de gastrofestes

El Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar ha celebrat les Gastrofestes de la Dipu per tercer any consecutiu amb l'objectiu principal d'oferir els plats, les tapes i els dolços típics de cada una de les poblacions amfitriones i fomentar la gastronomia i el turisme a la província de València.

 

A més, els certàmens han permés promocionar restaurants, cellers i pastisseries.

 

A Xàtiva es van oferir tapes, arròs al forn i arnadí; a Cullera, tapes, arrossos mariners i coca Cristina i a Utiel, tapes, embotits i llesques amb ou.

 

Els visitants han pogut degustar els productes elaborats pels restaurants, les pastisseries i els forns participants en cada gastrofesta, a preus populars.

 

A més, cada localitat ha oferit activitats variades per a tota la família com ara demostracions gastronòmiques, actuacions musicals i tallers infantils.