Llutxent celebra el X Concurs d'Arròs Caldós
El Patronat Provincial de Turisme patrocina el X Concurs d'Arròs Caldós de Llutxent, que se celebrarà demà, 21 d'octubre, en el monestir del Corpus Christi de la localitat.
El director de Relacions Institucionals del Patronat de Turisme, Ramón Vila, assistirà a este certamen gastronòmic, que reunirà una vintena de restaurants de la Comunitat Valenciana per a cuinar un arròs caldós i unes postres elaborades amb el caqui de la denominació d'origen Ribera del Xúquer.
En les bases del certamen s'establix que el guisat s’haurà d'elaborar en cassola de fang o ferro, i tots els participants utilitzaran la mateixa matèria primera sense possibilitat de variacions, encara que cada participant li donarà el toc personal que diferencie cada preparació. Així, doncs, s'usarà Arròs de València amb denominació d'origen, pollastre, conill, caragols i verdura.
Postres de caqui obligatòries
En la categoria de millors postres, qui aspire a un premi haurà d'utilitzar obligatòriament el caqui amb denominació d'origen Ribera del Xúquer, el consell regulador del qual col·laborarà amb el certamen perquè els millors restaurants incorporen en les seues cartes el caqui per a difondre el consum d'esta fruita de tardor.
El jurat atorgarà tres premis al millor arròs caldós amb una dotació econòmica de: 500 euros el primer premi, 300 el segon, i 200 el tercer. A més, es concediran premis a les millors postres amb 300 euros el primer classificat i amb 200 euros el segon.
Competició entre professionals
Els participants del concurs, com en totes les edicions, inclouen professionals del sector, sempre que representen un restaurant.
Els restaurants que han anunciat la seua presència són: Casa Cesáreo (València), Chef Amadeo (Platja de Gandia), Casa Picanterra (Cullera), Santana (Benifaió), Nazaret (Platja de Puçol), Rossinyol (Nàquera), Casa Granero (Serra), Granja Santacreu (San Antonio de Benagéber), Rincón del Faro (Cullera), Pou de la Neu (Xixona), La Orza (Chiva), Arribar (Puerto de València), La Casota (el Palmar), Les Rotes (Dénia), La Sequieta (Alaquàs), Ca Ángeles (Polop de la Marina), Casa Cantó (Benissa), Xiri (Monòver), La Visteta (Barx), El Chaparral (Serra), Alqueria del Brosquil (València), Casa Miguel (l’Alcúdia).
El jurat estarà compost per professionals de la restauració, crítics gastronòmics de reconegut prestigi i destacats personatges de l'espectacle o de l'esport. Com sempre estarà presidit per Salvador Gascó i han confirmat la seua assistència el mestre pastisser Paco Torreblanca; Bert Koller (Restaurant Riff de València i estrella Michelin); Alfredo Alonso, de Rías Gallegas, de València; els prestigiosos crítics Paco Alonso (TVE) i Alfredo Argilés; els periodistes Paco Nadal i Julio Tormo; el matador de bous Vicente Barrera, junt amb l'exseleccionador nacional de ciclisme Paco Antequera, prestigiós gastrònom; i, finalment, Carlos Valsangiacomo, dels cellers del mateix nom.