Les “Gastrofestes de la Dipu” promocionen la gastronomia local de Xàtiva

El Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar celebra la primera «Gastrofesta de la Dipu», de l’11 al 13 d’abril, a l’Albereda Jaume I de Xàtiva, per a promocionar la gastronomia local.

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, va assistir ahir, junt amb el diputat Rafael Pérez i la regidora de l’Ajuntament de Xàtiva, Mariam Soro, a la festa gastronòmica temàtica que promociona l’arròs al forn i l’arnadí de Xàtiva.

Rafael Pérez va destacar en el transcurs de l’acte que «les Gastrofestes de la Dipu tenen com a objectiu principal promocionar la gastronomia de la província de València, potenciar la venda directa dels productes gastronòmics i donar un impuls a l’hostaleria local».

«A més, esta Gastrofesta que celebrem durant tot el cap de setmana a Xàtiva ens oferix activitats complementàries com ara demostracions gastronòmiques i actuacions musicals», va afegir el diputat.

Degustacions a 1,5 euros

La festa gastronòmica de Xàtiva compta amb 18 expositors per a promocionar dos plats típics de Xàtiva: l’arròs al forn i l’arnadí. A més, els restaurants oferixen tapes lliures elaborades per ells mateixos.


Els productes elaborats pels participants es venen a preus populars. Totes les degustacions i begudes es poden degustar per 1,5 euros cada una, per mitjà de la compra de tiquets. 

La Gastrofestaoferix variades activitats complementàries com ara demostracions gastronòmiques a càrrec dels hostalers de Xàtiva, modelatge de fruites i exhibicions de cocteleria valenciana organitzades per la Federació d’Oci i Turisme de la Comunitat Valenciana Fotur i fetes pel bàrman Francisco Hidalgo, 2n Premi Nacional Vodka-Van Gogh.

El dissabte a la nit tindrà lloc el concert acústic del grup participant en Sona la Dipu Emmerson, a l’Albereda Jaume I.

La fira romandrà oberta el divendres de 19 a 24 hores; el dissabte al matí, des de les 11 fins a les 16:30 i a la vesprada, de 18:30 a 24 hores; i el diumenge al matí, d’11 a 16:30 i a la vesprada, de 18:30 a 22 hores. 

«Gastrofestes de la Dipu»

En els pròxims mesos, el Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar també celebrarà «Gastrofestes de la Dipu» en les localitats d’Utiel, Cullera i Gandia.

Esta iniciativa té com a objectiu principal potenciar i promocionar un plat i un dolç típic de cada població i fomentar la gastronomia i el turisme en la província de València.