La Fira de Turisme Interioritza’T torna a València del 27 al 29 de març
El Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar de la Diputació de Valencia celebrarà la tercera Fira de Turisme d'Interior de la Província de València Interioritza’T del 27 al 29 de març en la plaça de bous de València.
Esta iniciativa, que obri les portes divendres 27 de març a les 19:30 h, té com a objectiu principal promocionar els municipis i els productes turístics de l'interior de la província de València de cara a este estiu i la pròxima tardor.
Interioritza’T acostarà l'oferta turística dels municipis de l'interior de la província als visitants i ciutadans de la ciutat de València perquè puguen planificar les pròximes escapades i vacacions de Setmana Santa, Pasqua i estiu.
Esta tercera edició combina l'acció d'informació turística en l'exterior de la plaça de bous amb accions de dinamització i amb una zona, en l'arena de la plaça, destinada a la gastronomia de la província, on el visitant pot consumir els plats típics de l'interior de la província, tapes, dolços i begudes.
Oferta turística d'interior
Trenta-quatre municipis i vuit mancomunitats i associacions de municipis participaran en la Fira d'Interior Interioritza’T per a mostrar i promocionar la seua oferta turística.
Concretament, participaran els municipis de Llíria, Riba-roja de Túria, Vilamarxant, Alpuente, Andilla, Chulilla, Sot de Chera, Chera, Camporrobles, Utiel, Villargordo del Cabriel, Venta del Moro, Requena, Buñol, Chiva, Cheste, Manises, Moncada, Paterna, Algemesí, Alzira, Carcaixent, Enguera, Ayora, Cofrentes, Cortes de Pallás, Barxeta, Vallada, Xàtiva, Moixent, Montesa, Bocairent, Ademuz i Ontinyent.
A més, el certamen comptarà amb la participació de les mancomunitats de l’Alt Túria, la Serranía, la Canal de Navarrés, la Vall d'Albaida, la Safor i la Valldigna, i l'Associació de Municipis Vall del Xúquer-Cabriol i Ribera de Xúquer.
Tots els expositors promocionaran els seus atractius turístics en l'esplanada de l'exterior de la plaça de bous de València.
Les casetes romandran obertes divendres de 20 a 22 h i dissabte i diumenge ininterrompudament.
Gastronomia típica de l'interior
Interioritza’T comptarà amb una zona destinada a la gastronomia en l'interior de la plaça de bous de València amb vint expositors.
La zona gastronòmica estarà dedicada íntegrament als plats locals, dolços i tapes lliures elaborats per hostalers de municipis de l'interior de la província de València.
Olla xurra, arròs de matança, embotits d'Utiel i Ontinyent, gaspatxo aiorí i coques de dacsa són alguns dels plats que es podran degustar en el certamen.
Els visitants podran comprar i degustar els productes i begudes prèvia adquisició de tiquets de degustació a preus populars. Les degustacions de plats, tapes i dolços es podran adquirir per 1,5 euros, i les begudes per 1 euro cadascuna.
Els estands de gastronomia romandran oberts divendres de 20 a 0 h i dissabte i diumenge d'11 a 0 h ininterrompudament.
Activitats
S'han previst diverses activitats, com tallers infantils i actuacions musicals i folklòriques a càrrec dels municipis participants.
Un gran escenari en el centre de l'arena acollirà una programació completa durant tres dies.
Carcaixent oferirà música tradicional valenciana de dolçaina i tabalet i de tambor i bombo; Xàtiva, danses locals; Alzira, tambors de Setmana Santa i grup de danses i rondalla; Moixent, actuació de dolçaina i tabal; Ayora, actuació de rondalla; Chera, cercavila de la Cheranga; Vilamarxant, la seua jota tradicional; Ademuz, jotes tradicionals; Utiel, actuació de l'associació musicocultural; Llíria, concert del grup de metalls del Conservatori Professional de Música de Llíria; Bocairent, cercavila i ball de cabolos, i Ontinyent, exhibició de balls tradicionals. Riba-roja de Túria mostrarà danses; la Mancomunitat de la Valldigna, balls populars; Buñol, l’actuació del grup de cambra del conservatori; la Mancomunitat de la Serranía, jotes tradicionals, i Paterna, actuació de tabal i dolçaina.
A més, els visitants podran assistir a demostracions de ceràmica de Manises, espart d'Atzeneta d'Albaida, elaboració de sabó de Barxeta, brodats i boixets de Cheste i boixet d'Enguera.