El MuVIM prorroga «Quique Dacosta. Paisatges transformats» fins a novembre
El MuVIM prorroga «Quique Dacosta. Paisatges transformats» fins al pròxim 29 de novembre. És la primera mostra que presenta a Espanya el prestigiós xef, doctor Honoris causa en Belles Arts i propietari de l'únic tres estreles Michelin de la Comunitat Valenciana, que es troba dins dels cinquanta millors restaurants del món.
Des de la seua inauguració, celebrada el 23 de juliol, un total de 5.661 persones han visitat l'exposició en la Sala Alfons Roig d’aquest museu de la Diputació.
Nous codis de Quique Dacosta
«La perspectiva que han donat a l'exposició, basant-se en el meu treball, no és la purament gastronòmica sinó més artística, extraient la part més inspiracional i conceptual de l'expressió dels plats mesclada amb la part creativa, que acaba convertint-se en obres comestibles en el restaurant, però que entra en el museu com a concepte que crea un llenguatge en el qual participen altres disciplines», va comentar l'acreditat cuiner de Jarandilla de la Vera, que des de Dénia i València ha aplegat al cim gastronòmic mundial.
Segons Quique Dacosta, «el que en l'exposició es plasma són codis que poden valdre per a un altre cuiner, però sobretot per a altres disciplines artístiques que poden tindre les mateixes fonts d'inspiració».
«Paisatges transformats» és «un pas més en l'expressió artística de la meua obra, el fruit de l'exercici de comunicar-la des del meu llenguatge propi, transcendint l'espai natural per al qual he nascut, la cuina i la taula».
Conceptualització del paisatge
La proposta de QB Arquitectes i 2I+1L per al MuVIM entén la cuina de Quique Dacosta com una conceptualització del paisatge i del territori. L'exposició analitza el paisatge des de les seues capes diverses. Un paisatge no és només una imatge: és una temperatura, una humitat, un espai, una sensació, un so, un moviment...
És des d'aquest punt de partida des del qual es busca entendre els diferents processos gastronòmics de Quique Dacosta. Per a açò, l'exposició la conformen els següents blocs temàtics: «Paisatges de l'exteriorirtat» (Parc Natural del Montgó, Marjal d’Oliva i Pego, i Mar Mediterrània), l'espiral a manera de túnel del temps en la qual es reprodueixen els set plats més representatius de la cuina de Quique Dacosta, «Paisatges recorreguts», «Paisatges científics» i «Paisatges de la interioritat».