La diputada Segura dóna suport a la iniciativa pionera de promocionar la carabassa
Amb el lema «La carabassa no és una broma», la localitat de Carcaixent va presentar la primera Mostra sobre la Carabassa, unes jornades pioneres en el sector agrícola que tenen com a finalitat difondre la importància d'este producte valencià.
L'acte va comptar amb la presència de la diputada d'Educació, Oreto Segura, l'alcaldessa de Carcaixent, Lola Botella, la presidenta de l'Associació Tiryus, Asunción Francés, i diversos cuiners del municipi que, junt amb els alumnes de l'IEM Llopis Marí de Cullera, van sorprendre els assistents amb una primera proposta gastronòmica.
Oreto va assegurar que «estes iniciatives són les que obrin les portes al futur, a més de ser un sector que, més que qualsevol altre, necessita l'impuls emprenedor».
Amb el lema «La carabassa no és una broma», la localitat de Carcaixent va presentar la primera Mostra sobre la Carabassa, unes jornades pioneres en el sector agrícola que tenen com a finalitat difondre la importància d'este producte valencià.
L'acte va comptar amb la presència de la diputada d'Educació, Oreto Segura, l'alcaldessa de Carcaixent, Lola Botella, la presidenta de l'Associació Tiryus, Asunción Francés, i diversos cuiners del municipi que, junt amb els alumnes de l'IEM Llopis Marí de Cullera, van sorprendre els assistents amb una primera proposta gastronòmica.
Oreto va assegurar que «estes iniciatives són les que obrin les portes al futur, a més de ser un sector que, més que qualsevol altre, necessita l'impuls emprenedor».
En esta primera edició es van exposar més de cinc-cents exemplars de carabassa procedents d'uns quants municipis valencians i de la resta d'Espanya. Localitats com ara Carcaixent, Canals, Xàtiva, Llíria, Girona o Santander van exhibir este producte junt amb un exemplar que va superar els 330 kg.
Les jornades, que tindran lloc els dies 8, 15 i 22 de novembre, comptaran amb diverses propostes de cuiners de la província que utilitzen la carabassa com a ingredient principal.