Berenguer: «Els productes del camp valencià tenen un futur prometedor si els potenciem»
La vicepresidenta vuitena i diputada provincial Mercedes Berenguer ha assistit aquest matí a la presentació de Productes de la nostra terra, una iniciativa del diari Levante EMV, que consta de quatre llibres corresponents a les quatre estacions de l'any.
El director general de Continguts, Cruz Sierra, ha explicat que la publicació que s'ha creat al costat de la Rosella Editors es lliurarà aquest diumenge per primera vegada i arreplega un pròleg, una entrevista a Galbis Paelles Gegants, a Begoña Rodrigo, del restaurant La Salita, de València; un article del crític Antonio Vergara i un extens estudi de l'origen de cada producte, la seua importància econòmica i localització, cultiu i producció, comercialització, propietats nutritives i varietats conreades.
Cada exemplar conté receptes facilitades per restaurants de la comarca on es conreen els productes dels quals es tracta en cada quartet.
Sierra ha cedit la paraula a la delegada Gas Natural Cegas, Elisa Vázquez, i als col·laboradors del projecte, a Vicente Vercher, coordinador de l'obra i editor de la Rosella Editors, Antonio Vergara, a la cuinera del restaurant La Salita, Begoña Rodrigo, i al cuiner de Bon Amb, de Xàbia, Alberto Ferruz.
Finalment la sigut la vicepresidenta vuietena de la Diputació, Mercedes Berenguer la que ha tancat el torn d'intervencions felicitant Levante i Rosella per aquesta iniciativa que «no solament és una mostra del luxe que suposa la gastronomia per als turistes que ens visiten i per a nosaltres mateixos, sinó un moviment que hem de recolzar per a millorar el futur de la producció dels productes de la nostra terra, com bé diuen en el seu títol».
Berenguer ha explicat que la Diputació de València té dues escoles, una a Catarroja i una altra a Requena, on s'imparteixen cicles formatius d'agricultura ecològica, vitivinicultura, etc. i que els joves que ara s'estan preparant veuran majors possibilitats de treball si es potencien els productes autòctons, la seua comercialització i consum, tant en les cuines particulars com en les dels restaurants.
La vicepresidenta vuitena ha conclòs felicitant a l'empresa per aquest projecte perquè «estic segura que aquesta publicació va a ser un èxit pel seu interès gastronòmic i pel valuós estudi que porta del nostre passat a un present que deixa entreveure una gran projecció de futur».