Les Gastrofestes de la Dipu promocionen la gastronomia local de Xàtiva

El Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar celebra una nova «Gastrofesta de la Dipu» del 4 al 6 d'octubre, en l'Albereda Jaume I de Xàtiva, per a promocionar la gastronomia local de la ciutat.

 

El diputat de Turisme, Ernesto Sanjuán, i la regidora de Turisme de Xàtiva, Marian Soro, han inaugurat este matí la festa gastronòmica temàtica que promociona l'arròs al forn i l'arnadí de Xàtiva.

 

Sanjuán ha destacat en el transcurs de l'acte que «les Gastrofestes de la Dipu, que ja han visitat Gandia i Requena, ens permeten promocionar la gastronomia de la província de València, potenciar la venda directa dels productes gastronòmics i donar un impuls a l'hostaleria local». En este sentit, el responsable de Turisme ha comentat que «este certamen combina la promoció turística i gastronòmica amb accions de dinamització com actuacions musicals, exhibicions de cocteleria i tallers infantils».

 

«A més, esta Gastrofesta que celebrem durant tot el cap de setmana a Xàtiva ens oferix una magnífica oportunitat, oberta a tots, per a conéixer l'oferta turística de la ciutat de la Costera i disfrutar de la gran qualitat dels seus productes autòctons locals», ha afegit el diputat de Turisme.

 

Per la seua banda, la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Xàtiva ha donat la benvinguda a tots aquells que  «ens acompanyen hui ací en l'Albereda de Xàtiva per a obrir esta Gastrofesta de la Dipu. Donarem a conéixer una vegada més i de forma diferent la gastronomia típica xativina a través dels restauradors que exposen ací el nostre saber fer», i va afegir «mb dolços com l'arnadí i l'almoixàvena o l'arròs al forn».

 

«Vull agrair a la Diputació de València i al seu representant hui ací, Ernesto Sanjuán, l'ajuda que ens ha dispensat per a organitzar esta gastrofesta que estic convençuda que serà inoblidable. I no vull oblidar el seu equip de treball en el Patronat de Turisme i els restauradors que han posat tot el seu interés per a fer realitat esta “Gastrofesta" de la Dipu».

 

Degustacions a 1,5 euros

 

La festa gastronòmica de Xàtiva compta amb 14 expositors, en representació de 12 restaurants i dos pastisseries, per a promocionar dos plats típics de Xàtiva: l'arròs al forn i l'arnadí. A més, els restaurants oferixen tapes lliures elaborades per ells mateixos.

 

Els productes elaborats pels participants es venen a preus populars. Les degustacions d'arròs al forn, arnadí i les tapes lliures es poden degustar per 1,5 euros cada una i les begudes per 1 euro.

 

A més, la Gastrofesta oferix variades activitats complementàries com tallers infantils, el concert del grup Desdejuni, guanyador del concurs Sona la Dipu, demostracions gastronòmiques (amb la col·laboració de la xarxa CDT's de la Conselleria de Turisme) i exhibicions de cocteleria i modelatge de fruites (amb la col·laboració de la Federació d'Oci i Turisme FOTUR).

 

La fira estarà oberta divendres de 19:00 hores a 23:00 hores; dissabte, des de les 11:00 hores fins a les 24:00 hores, il diumenge, d'11:00 hores a 20:00 hores.

 

Gastrofestes de la Dipu

 

Les Gastrofestes de la Dipu, que ja han visitat Gandia i Requena, també oferiran en el mes de novembre una festa gastronòmica temàtica al voltant dels plats típics de la gastronomia local de Cullera: arrossos mariners i la coca Cristina.

 

Les Gastrofestes de la Dipu estan organitzades pel Patronat Provincial de Turisme amb la col·laboració dels ajuntaments de Gandia, Requena, Xàtiva i Cullera i els hostalers i pastissers locals de les quatre ciutats amfitriones.