full informatiu 17 de juliol: 1ª part: "Benvingut Sr. Gaspar" ... 2ª part: El secuestro de la promoción interna.

Documento en pdf

 

Elección del nuevo Presidente

“Bienvenido” Sr. Gaspar

 

Documento en pdf

 

Elección del nuevo Presidente

“Bienvenido” Sr. Gaspar

 


Tal com estava previst, el ple del dimarts dia 17 s'ha produït l'elecció del nou President de la Diputació de València, Antoni Francesc Gaspar i Ramos, a la fi també alcalde de Faura. Per això, li donem la benvinguda a la Presidència, atès que ja coneix molt bé la Diputació pels anys que porta com a diputat provincial.

 

Lluny de fer una valoració del discurs d'investidura, cosa que no ens correspon, des de UGT agraïm la menció que ha fet en la seua primera intervenció de tot el personal al servici de la Diputació de València, agraint la labor permanent que realitzem. Si bé tampoc podem oblidar d'entrada recordar-li, coneixedors de que es un defensor de la Llei, que l'article 34 de la Llei de Bases del Règim Local li atribueix com a competència “Exercir la direcció superior de tot el personal”, la qual cosa suposa “de facto” una responsabilitat més enllà amb l'equip de treball que conformem tots i cada una de les persones que treballem al servici de la institució.

 

I eixa responsabilitat ha de transformar-se en compromisos, en especial amb la situació que en l'actualitat respecte a les condicions de treball de tot el personal, principalment quant a les expectatives que tenim davant, a les que últimament no fan més que ficar-los pals en les rodes. Si ens permet, li posem al dia, per a anar avançant:

 

-     La carrera professional, en terra de ningú. Sense una proposta clara per part de la Diputació de València, i amb la sempiterna amenaça dels informes desfavorables de fiscalització.

-     L'actual sistema de productivitats en escac i mat, degut precisament a l'amenaça de l'informe desfavorable de torn. Per a entendre'ns: suposaria una pèrdua d'entorn al 8 - 9 % dels salaris, i l'extinció d'un sistema de més de 20 anys d'existència.

-     El Conveni col·lectiu amb una inusual parada des de fa pràcticament un mes. Ho tindrem abans de final d'any?

-     La ingent quantitat de concursos de provisió i el sistemàtic incompliment dels terminis per a executar-los fan una quimera pensar que es resoldran en esta legislatura.

-     Les ofertes d'ocupació pública de 2016 llangueixen davant del temor de la caducitat; els pocs processos que estan en marxa, segueixen marcats per la desgràcia i s'eternitzen. Els de 2017... ni iniciats. I damunt de la taula la sol·licitud de negociar l'OPE de 2018.

-     La promoció interna de 2018 simplement segrestada a manera de capritx per alguns “socis” de l'equip de Govern (donada la gravetat de l'assumpte, li dediquem en el revers un monogràfic) . A més dels diversos processos de 2016 encara per executar."

 

Ja se'l vam proposar al seu antecessor: utilitze tots els recursos necessaris per a donar un impuls a totes les qüestions pendents. I faça's valdre perquè es trobe la fórmula adequada d'instaurar una carrera professional que el personal d'altres administracions veïnes tenen per dret propi.

 

No és per a posar-se a córrer, i menys per a pegar a fugir, però com veurà, faena tenim. En tots els sentits. I com bé sap, és millor tindre una plantilla motivada, amb esperança de veure complides les seues expectatives, que vore la frustració en els rostres de la gent. En part, de vostè depèn.

 

__________________________________________________________

Documento en pdf


¿Quién nos está pisoteando?

LA PROMOCIÓN INTERNA VILIPENDIADA

 


“Los empleados públicos tienen los siguientes derechos de carácter individual en correspon­dencia con la naturaleza jurídica de su relación de servicio:

-      A la progresión en la carrera profesional y promoción interna …”

 

El artículo 14 del EBEP (y el 66 de la LFPV) no deja lugar a dudas: la Promoción Profesional es un derecho.

 

Pese a la claridad de la norma, en la Diputación de Valencia hay “personajes” que se empeñan en vivir al margen de las mismas. Un clásico.

 

En 2017 ya se tiró por la borda un acuerdo de promoción interna, rompiendo a las primeras de cambio la buena marcha que se inició en 2016 desde el Área de Personal, cuando se consiguió un buen acuerdo que, además, rompía antiguas reticencias en las promociones a grupos A2 y A1. Este año 2018 va por el camino de 2017.

 

Ya en septiembre de 2017 desde UGT pasamos una propuesta de promoción interna más que razonable, que se conformaba teniendo en cuenta las vacantes existentes, principalmente por jubilaciones, de puestos estructurales, que deben perdurar en el tiempo, así como por aquellas situaciones en que la falta de personal de superior grupo profesional, provoca que muchas compañeras y compañeros acaben realizando funciones de una categoría superior de manera altruista.

 

Nuestra propuesta se realizó con una visión de personal a largo plazo, lejos de los caprichos de una legislatura. Al parecer ahora hay determinadas personas caprichosas con el suficiente poder de influencia para romper el preacuerdo y reventar las opciones de promoción del personal de la Diputación.

Hace apenas un mes, de manera informal se nos devolvió una contrapropuesta de promoción  interna desde el Servicio de Personal. Aunque dicha propuesta debería ser “negociada” con el equipo de Gobierno.

 

Desde UGT criticamos esta circunstancia desde un primer momento porque no se puede entender como un equipo de Gobierno, que obviamente tiene una duración limitada en el tiempo, ha de imponer una estructura que ha de afectar a los servicios de la Diputación a muy largo plazo. ¿Por qué han de meter algunos las narices en aquello que no les afecta? ¿Por qué no dejan que perso­­nal marque las políticas de personal? ¿Acaso personal pretende imponer a Cultura, Medio Ambiente, Educación o Inclusión Social las políticas que ha de seguir?

 

No podemos tolerar que personas con una visión parcial, sesgada y a corto plazo vengan a liquidar una política de personal a largo plazo, que además considere las circuns­tancias del personal.

 

¿Acaso quieren seguir mante­niendo que cualquier persona haga funciones de categoría superior, a un coste inferior? Es decir, precarizando al personal. ¿Acaso nos consideran incapaces a quienes estamos ya en la Diputación, para poder cubrir las funciones del personal que se va jubilando?

 

Las tasas de reposición actuales (y por qué no decirlo, a la velocidad que ejecutamos las OPEs) son insu­ficientes para cubrir las vacantes estruc­turales que se producen

 

Por eso se lo decimos claro: déjense de fastidiar al personal que seguirá aquí. No se empeñen en dejar una huella pestilente de su paso por esta Corpo­ración. Confiamos en que la nueva Presidencia ponga orden en todo esto. Veremos.

 

Seguiremos informando.